Tulevaisuuden elinympäristöjä pohtimassa

Koulu
Sydän-Laukaan koulu
Teema
Tulevaisuuden elinympäristöt
Opintokäyntikohteet
Solteq
Jyväskylän Yliopiston IT-tiedekunta

Valinnaisen tietotekniikan projekti tulevaisuuden elinympäristöistä

Sydän-Laukaan koulun yhdeksännen luokan valinnaisen tietotekniikan ryhmä oli mukana teknologiateollisuuden MyTech-hankkeessa. Koulussa oppilaat kehittelivät ideoita tulevaisuuden laitteista/palveluista, jotka voisivat helpottaa arkea. Ideoita syntyi mm. lentävistä laitteista/nopeasta liikkumisesta, älykkäistä piilolinsseistä ja jääkaapeista sekä automaattisesta tulkkauksesta. Oppilat keksivät tuotteeseen liittyen oman yrityksen, jolle luotiin nimi, logo sekä lehti- ja TV-mainoksia.

Ryhmä vieraili projektiin liittyen Jyväskylän yliopistolla ja yrityksessä nimeltä Solteq. Yritysvierailulla muun muassa verkkokauppoja suunnittelevassa Solteqissa oppilaat saivat kuulla yritystoiminnasta ja työntekijöiden uratarinoista. Solteq tarjosi oppilaille pullaa ja limsaa. Paikalla oli myös kaksi robottia, joista toinen oli yli 10 000€ palvelurobotti. Palvelurobotti kuunteli käskyjä ja hahmotti ympäristöä, mikä sai oppilaat innostumaan roboteista. Vierailu oli monipuolinen ja opettavainen.

Yritysvierailun jälkeen ryhmä vieraili Jyväskylän yliopistolla IT-tiedekunnassa. Teknologiateollisuus tarjosi oppilaille maittavan aterian Jyväsjärven rannalla olevassa ravintola Piatossa. Ruoka oli hyvää, mutta jälkiruoka jakoi mielipiteitä. Ruokailun jälkeen ryhmä kiersi paikkoja ja kuunteli yliopistonopettajan esittelyä IT-tiedekunnasta. Opettaja kertoi supertietokoneista ja erilaisista yliopiston tutkimushankkeista. Esittelyn jälkeen vierailijat pääsivät tekemään koodaustehtäviä. Päivä päättyi pullakahveihin ravintola Piatossa.