Teknologiassa on tulevaisuus

Suomalainen teknologiateollisuus on maailman huippuluokkaa. Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkeamme ja säästävät ympäristöä. Uudella teknologialla voimme luoda hyvinvointia ihmisille ja yhteiskunnalle.

Teknologiateollisuus työllistää Suomessa suoraan lähes 320 000 henkilöä ja on Suomen tärkein vientiala. Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuuden yrityksiin rekrytoitavista noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Miksi teknologia?

Päätökset opiskeluvalinnoista häämöttävät taas horisontissa, sillä yhteishaku toiselle asteelle alkaa 22.2.2022! Listasimme viisi syytä hakeutua teknologia-alalle johtaviin opintoihin.

Kohti kestävää tulevaisuutta

Mitä voimme tehdä, jotta maapallon luonnonvarat riittävät tulevaisuudessakin? Millaisia ratkaisuja tarvitaan maailmanlaajuisiin ympäristökysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan? Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Tule teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta!

Parempaa elämää teknologialla

Voitko kuvitella päivää ilman teknologiaa? Emme mekään! Kehittyvä uusi teknologia ja digitalisaatio parantavat palveluja ja tuovat meille uusia tuotteita, jotka paitsi helpottavat huikeasti arkeamme, voivat jopa pelastaa ihmishenkiä! Digimurros avaa meille täysin uusia mahdollisuuksia.

Teknologiateollisuus on tärkein vientiala

Teknologiateollisuuden yritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen tuloja, joilla ylläpidetään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus sekä suunnittelu- ja konsultointi ja tietotekniikka.

Monipuolisia mahdollisuuksia osaajille

”Teknologia on insinöörien ala", sitäkin, mutta myös paljon muuta! Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.
Tule teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta.