Siikasalmen kristillisen koulun MyTech-projekti

Koulu
Siikasalmen kristillinen koulu
Teema
Tulevaisuuden elinympäristöt
Opintokäyntikohteet
Abloy
Itä-Suomen yliopisto, LUMA-keskus, Joensuu

Siikasalmen kristillisen koulun MyTech-projekti

Projektin teemaksi valitsimme yhdessä tulevaisuuden elinympäristöt, koska se vaikutti mielenkiintoisimmalta teemalta. Koska olimme menossa yritysvierailulle Abloylle, päätimme tutkia projektissamme älykotien lukitussysteemejä. Tämän lisäksi perehdyimme myös ääneen ja äänieristyksiin, jotka taas liittyivät yliopistovierailun teemaan.

Projektin aikana pidimme omaa blogia, jonne muun muassa kirjoittelimme ennakko-oletuksia aiheista, pohdimme erilaisia kysymyksiä aiheisiin liittyen sekä kommentoimme vierailujen jälkeen, mitä opimme vierailuilla ja mikä oli parasta.

Opintokäynnit suoritimme kahtena eri päivänä, koska niitä oli vaikea sovittaa samalle päivälle. 12.10. kävimme vierailulla Abloylla ja 7.11. Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksella Joensuussa.

Abloyn vierailulla kuulimme ensin yleisesittelyn Abloysta, minkä jälkeen pääsimme tutustumaan tehtaaseen. Vierailulta saimme muistoksi hienon Muumilukon.

Yliopistovierailulla tutustuimme kokeellisten töiden kautta ääneen liittyviin ilmiöihin sekä pääsimme tutkimaan, millaiset materiaalit ovat hyviä äänieristeitä ja mitkä taas eivät.

Kaiken kaikkiaan opintokäynnit kruunasivat koko projektin. Abloyn vierailulta jäi mieleen erityisesti tehdaskierros ja siellä olleet erilaiset työpisteet. Yliopistovierailulla taas parasta oli kokeellisten töiden tekeminen, joiden kautta opittiin ääneen ja äänieristyksiin liittyviä asioita.