Paasikivenkatu 7
15110 Lahti

Koulutuskeskus Salpaus, Lahti

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisia oppilaitoksia. Salpaus – enemmän kuin koulu – opiskelijoiden ja työelämän kohtaamispaikka. Opiskelijamme ovat paljon työpaikoilla oppimassa, toki meillä opiskellaan myös oppilaitoksen tiloissa.

Salpauksessa voi opiskella ammatillisia perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa yhtä aikaa ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opinnot eli yhdistelmätutkinnon tai voit yhdistää kilpaurheilu ja ammattiin opiskelu. Salpauksessa on myös tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta.

Vuoden aikana Salpauksessa opiskelee noin 14 000 aikuista ja nuorta. Opettajia ja muuta henkilöstöä meillä työskentelee 640, joita kannustamme opiskelijoiden lailla rohkeaan oppimiseen, tekemisen iloon ja reiluun asenteeseen.Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisia oppilaitoksia. Salpaus – enemmän kuin koulu – opiskelijoiden ja työelämän kohtaamispaikka. Opiskelijamme ovat paljon työpaikoilla oppimassa, toki meillä opiskellaan myös oppilaitoksen tiloissa.

Salpauksessa voi opiskella ammatillisia perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa yhtä aikaa ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opinnot eli yhdistelmätutkinnon tai voit yhdistää kilpaurheilu ja ammattiin opiskelu. Salpauksessa on myös tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta.

Vuoden aikana Salpauksessa opiskelee noin 14 000 aikuista ja nuorta. Opettajia ja muuta henkilöstöä meillä työskentelee 640, joita kannustamme opiskelijoiden lailla rohkeaan oppimiseen, tekemisen iloon ja reiluun asenteeseen.

Katso lisää

Voit opiskella usealla paikkakunnalla

Lahti on 120 000 asukkaan opiskelijakaupunki keskeisellä paikalla Päijät-Hämeessä: Helsinkiin pääsee noin tunnissa ja Tampereelle matkaa noin 130 km ja Jyväskylään noin 140 km.  Lahdessa on rosoisen kotoisa tunnelma, kätevät etäisyydet eri paikkoihin sekä luonnonläheisyyttä. Lahti tunnetaan mm. puuseppien kaupunkina, muotoiluosaamisesta, urheiluareenoistaan ja Euroopan ympäristökaupunki 2021 -vuodesta.

Lahdessa sijaitsee kaksi Koulutuskeskus Salpauksen kampusta: Lahden monialainen keskustakampus, teknologiakampus Vipusenkadulla ja Jokimaan hevosalan kampus. 

 

Tekemällä oppii tekniikan alan osaajaksi

Tekniikan aloilla tehdään Salpauksessa tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa ja opiskelun aikana pääset oppimaan nimenomaan käytännön työtehtävissä.  Ammattiin voit valmistua monella eri tutkintonimikkeellä, aina ajoneuvoasentajasta vaikkapa muotiassistentiksi.

Lahden keskustakampuksella
voit puolestaan opiskella seuraaviin perustutkintoihin:
- Elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- Laboratorioalan perustutkinto, laborantti
- Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja
- Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, ompelija, mittatilausompelija, muotiassistentti

Lahden Vipusenkadun kampuksemme 
on varsinainen Teknologiakampuksemme, missä ovat nimenomaan tekniikan aloille suunnitellut monipuoliset tilat. Vipusenkadulla voit opiskella seuraaviin perustutkintoihin:
- Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja 
- Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, asennuksen ja automaation osaamisala, koneasentaja
- Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, koneistaja, levyseppähitsaaja, muovi- ja kumituotevalmistaja 
- Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystyksen osaamisala, lattianpäällystäjä
- Pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalarin osaamisala, maalari 
- Prosessiteollisuuden perustutkinto, biotekniikan ja kemianteollisuuden osaamisalat, prosessinhoitaja 
- Puuteollisuuden perustutkinto, puulevyteollisuuden osaamisala, levyprosessinhoitaja 
- Puuteollisuuden perustutkinto, puurakenneteollisuuden osaamisala, teollisuuspuurakentaja
- Puuteollisuuden perustutkinto, puusepänteollisuuden osaamisala, puuseppä
- Puuteollisuuden perustutkinto, sahateollisuuden osaamisala, sahaprosessinhoitaja 
- Rakennusalan perustutkinto, kivialan osaamisala, kivirakentaja
- Rakennusalan perustutkinto talonrakennuksen osaamisala, talonrakentaja 
- Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasennuksen osaamisala, ilmanvaihtoasentaja 
- Talotekniikan perustutkinto, putkiasennuksen osaamisala, putkiasentaja
- Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti

Lisäksi Vipusenkadulla on kylmäalan koulutusta.

Kaikilta kampuksilta löydät eri alojen ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksia.​​​

 

Hae opiskelemaan joustavasti

Suorita tutkinto, tutkinnon osa tai hanki lisäkoulutusta! Tutustu eri tutkintoihin ja valitse sinulle sopiva tapa suorittaa tutkinto. Hakuvaihtoehtoina on jatkuva haku ympäri vuoden tai yhteishaku vai sopisiko sinulle oppisopimuskoulutus?

Lue lisää