Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB Lahti

120 000 asukkaan Lahti on loistava opiskelijakaupunki keskeisellä paikalla Päijät-Hämeessä. Ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät Lahdessa pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin sekä luonnonläheisyyteen. Lahti on kansainvälisestikin kaikkien huulilla vahvan muotoiluosaamisen, urheilun ja vastuullisuustekojen ansiosta.

Lahden sijainti on täydellinen: Helsinkiin pääsee junalla tunnissa ja opiskelijalle matka kustantaa alle 6 euroa. Lahti on myös lähellä maan väestöllistä keskipistettä, jonne kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka. Täältä pääset junalla suoraan vaikkapa Pietariin tai Moskovaan saakka.

Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021 valittu Lahti tunnetaan myös kestävien ratkaisujen edelläkävijänä. Lahti tulee olemaan hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa.

LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampus sijaitsee kolmen kilometrin päässä keskustasta Mukkulan kaupunginosassa. Vanhaan tehdaskiinteistöön saneerattu kampus on upea uuden ajan oppimisympäristö, jossa on kaikki, mitä opiskelija tarvitsee.

Perilahtelaista: lihamuki, hyppyrimäet, radiomastot ja Lahen murre (the D is silent).

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tarjoamme koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä. Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi.

LABilla on yli 8 500 opiskelijaa ja se on Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu.

Tekniikka

LABin tekniikan alan koulutuksista saat vahvan osaamisen ja ammattitaidon tulevaisuuteen ja työelämään. Käytännönläheiset projektit, yhteistyö työelämän kanssa sekä asiantunteva opetushenkilöstö varmistavat työllistymisen ja työelämässä tarvittavan osaamisen.

LABin tekniikan alan AMK-koulutukset:

Insinööri

 • Infratekniikka
 • Konetekniikka
 • Puutekniikka
 • Yhdyskuntatekniikka
 • Ympäristöteknologia
 • Talonrakennustekniikka
 • Tieto- ja viestintätekniikka

Bachelor of Engineering

 • Industrial Information Technology
 • Sustainable Solutions Engineering
 • Mechanical Engineering

Rakennusmestari

 • Rakennusalan työnjohto

Tarjolla on koulutuksia suomeksi ja englanniksi, päivä- ja monimuotototeutuksina sekä verkko-opintoina. Voit opiskella myös tekniikan YAMK-tutkinnon, jonka avulla pääset kehittämään osaamistasi ja etenemään urallasi. LABin tekniikan YAMK-tutkinnot antavat osaamista esimerkiksi johtamiseen sekä datan mittaamiseen ja analysointiin. 

Koulutustarjonta vaihtelee vuosittain: tutustu tarkempaan tekniikan koulutustarjontaan ja hakuaikoihin osoitteessa lab.fi. 

Näin haet LAB-ammattikorkeakouluun

Tammikuun yhteishaku

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin

Maaliskuun yhteishaku

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin koulutuksiin

Syksyn yhteishaku

Osaan LABin suomen- ja englanninkielisistä koulutuksista on mahdollista hakea myös syksyn yhteishaussa

  • LABin koulutuksiin haetaan yhteishauissa opintopolku.fi-palvelussa.
  • LABin hakukohteet vaihtelevat eri hakuaikoina. Syksyn yhteishaussa koulutuksia on yleensä tarjolla vähemmän kuin keväällä.
  • AMK-opiskelijat valitaan pääsääntöisesti kahdella tavalla: todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. Osa koulutuksista, kuten rakennusmestarikoulutus, jäävät edellä mainittujen valintatapojen ulkopuolelle, samoin kuin englanninkieliset koulutukset.