Tukea ilmiölähtöiseen projektioppimiseen

Opettaja!
Valtakunnallinen MyTech-ohjelma tarjoaa tukea ja teeman ilmiölähtöisille oppimisprojekteille yläkouluissa ja lukioissa. Pääsette syventämään koulussa tehtävää projektia toiminnallisella opintokäynnillä korkeakoulussa ja teknologiayrityksessä.

Uudet opetussuunnitelmat tuovat ilmiölähtöisen oppimisen kaikkiin kouluihin. MyTech-projekti on matemaattis-luonnontieteellinen ja/tai teknologiakasvatukseen liittyvä oppimisprojekti, jonka voit toteuttaa koulussa eri aineiden oppitunneilla.

Valitse oppilaidesi kanssa teema projektillenne, ilmoittaudu mukaan, aloittakaa projektin toteutus koulussanne, syventäkää oppimaanne MyTech-päivän aikana opintokäynneillä yrityksessä sekä korkeakoulussa ja jakakaa kokemuksianne muille!

Teema oppimisprojektillenne

MyTech-ohjelma tarjoaa kolme teemaa: Kiertotalous ja ilmastonmuutos, Terveys ja hyvinvointi sekä Tulevaisuuden elinympäristö. Tutustu oppilaidesi kanssa teemoihin ja valitkaa oppimisprojektillenne sopivin. Teemat löytyvät täältä

Kahoot-ennakkokysely auttaa teeman valinnassa ja siihen perehtymisessä. Täältä löydät kyselyt oppilaille.

Ilmoita luokkasi tai oppilasryhmäsi 

Ilmoita luokkasi tai oppilasryhmäsi mukaan Ohjelmaan ilmoittautuminen -sivulla. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta valmisteluille jää riittävästi aikaa! Ohjelmassa mukana olevat koulut, korkeakoulut ja yritykset näet kartasta.

Materiaaleja ilmiölähtöiseen projektioppimiseen

Materiaaleja oppimisprojektien suunnitteluun löytyy esim. LUMA-keskusten StarT-ohjelman materiaalipankista ja LUMA SUOMI -kehittämisohjelman Materiaalit-sivulta. Voit luokkasi tai oppilasryhmäsi oppimisprojektilla liittyä myös StarT-oppimisyhteisöksi.

MyTech-päivä - opintokäynti korkeakouluun ja teknologiayritykseen

MyTech-päivän aikana pääset oppilaittesi kanssa syventämään tietoja tutkimastanne ilmiöstä. Ohjelmassa mukana olevat korkeakoulut ja yritykset valmistelevat oppilaille toiminnallisen opintokäynnin, joka avaa LUMA- ja teknologiaosaamisen merkitystä ja mahdollisuuksia. 

MyTech-ohjelmaan ilmoittautuneille kouluille etsitään sopivat opintokäyntikohteet lähialueen korkeakoulusta ja teknologiayrityksestä.

Sinulla on mahdollisuus hakea tukea MyTech-päivän opintokäyntikohteisiin. Opintokäyntitukihakemuksen löydät täältä. Opintokäyntitukihakemus tulee lähettää vähintään 2 viikkoa ennen suunniteltua projektipäivää.

Kokemukset ja oivallukset jakoon

Kertokaa oppilaidenne kanssa MyTech-projektistanne Tarinoita oppimisesta -sivulla. Jakakaa tietoa tutkimastanne ilmiöstä sekä kokemuksista ja oivalluksista, joita saitte MyTech-päivänä. Tarinat rohkaisevat muitakin toteuttamaan ilmiölähtöisiä oppimisprojekteja!

Liity MyTech-ohjelman Facebook-ryhmään

Facebook-ryhmässä voit kommentoida, kysellä sekä antaa vinkkejä oppimisprojektien ja koko ohjelman kehittämiseksi. Liity ryhmään tästä!

MyTech-ohjelman toteuttaa Teknologiateollisuus ry yhdessä jäsenyritystensä sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa eri puolilla Suomea.

 

Lisätietoja tiimiltä:

Anne Ahkola-Lehtinen, 044 055 2245
Leena Eiranto, 040 559 1881
Marianna Jokila, 040 592 6478
Eija Laine, 040 903 0622
Pirkko Pitkäpaasi, 040 569 2485
Birgitta Ruuti, 040 581 8603
Jenni Taipalkoski, 040 079 7405
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Muuta kiinnostavaa

StarT - Materiaalipankki

Vinkkejä ja materiaaleja ilmiölähtöisten oppimisprojektien toteuttamisen tueksi!

LUMA SUOMI -ohjelma

Materiaaleja LUMA-aineiden ja teknologian opettamiseen ja oppimiseen!

Mahdollisuuksien maailma!

Tekniikasta tai koneista ja laitteista ei tarvitse olla kiinnostunut. Mutta, kannattaa kiinnostua siitä, mitä teknologialla voi saada aikaiseksi.

Opiskelemaan - mitä?

Mitä haluat osata? Mitä haluat tehdä? Pohdi mihin haluat vaikuttaa osaamisellasi ja tulevaisuuden työssäsi!

Teknologia on arkea!

Älä tyydy olemaan vain teknologian tehokäyttäjä - voit olla vaikuttamassa arkeesi ja luoda omalla osaamisellasi parempaa tulevaisuutta.

Teknologialla vaikutetaan maailmaan, jossa elämme!

Sinäkin voit olla mukana tekemässä käyttäjäystävällisiä, energiatehokkaita, ekologisia ja taloudellisia teknologisia ratkaisuja - tai viemässä niitä ympäri maailmaa ...

#teknologiatiistai

Ammatilliset oppilaitokset koko Suomessa järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia marraskuun viimeisenä tiistaina 28.11.2017.