Malmin peruskoulun 9 lk. viestintätekniikan valinnaisryhmä

Koulu
Malmin peruskoulu
Teema
Tulevaisuuden ympäristö
Opintokäyntikohteet
Enfo Oyj
Aalto-yliopisto Lumarts-laboratorio

Tulevaisuuden ympäristö oli valittu MyTech-projektin teemaksi 9.lk viestintätekniikan valinnaisryhmälle.

Kolme viikkoa ennen oppimispäivää aloitimme tehdä alustavia töitä, eli oppilaat tekivät tutkimusta tulevaisuudesta, johon muun muassa sisältyi tulevaisuuteen liittyvä kysely o365:n Formsissä. Oppilaat myös saavat suunnitella laitetta / sovellusta, jota ei ole vielä olemassa. Siitä tuli hauskoja ideoita.

Oppimispäivän kulku sujui hyvin, kun saimme matkustaa meille varatulla bussilla. Kävimme ensin yritysvierailulla Enfolla, jossa oppilaille kerrottiin Enfon toiminnasta ja tietotekniikan tulevaisuuden näkymistä. Oppilaat ihaili Enfon toimipaikkaa ja erityisesti tarjoilua: “Tarjolla oli karkkia ja hieno Enfon paikka", "Hyvät tarjoilut: kahvia ja karkkia”.

Jatkoimme matkaa Aalto-yliopistoon Lumarts laboratorioon ja siinä välissä söimme lounaan.

Opintovierailun teema Aalto-yliopistossa perustui Enfon oyj toimialaan – data-analyysiin. Oppilaat saivat käsitellä signaaleja ja kerätä dataa elektroniikan –Arduinon avulla. Lämpötila- ja kosteusarvot olivat signaalien käsittelyn datana. Oppilaiden palautetta tästä opintopäivän osasta: "Signaalien käyttö oli kivaa Arduinolla", "Kesti liian pitkään", "Olen oppinut miten mitataan lämpötilaa Arduinon avulla", "Teimme sähköjuttuja, olin vähän levoton, mutta silti oli onnistunut retki" ja "lounas maistui".

 

Oppimispäivän suunnittelu ja päivän aikataulun rakentaminen kannattaisi aloittaa mahdollisimman varhain, viimeistän kun on saatu MyTech:iltä oppimispäivän hyväksynnän. Aikaa menee yhteydenpitoon yllättävän paljon. Opettaja oli yhteydessä Aalto-yliopiston Lumarts-laboratorion yhteyshenkilöön ja bussitilauksen firmaan moneen otteeseen sekä MyTech -projektiyhteyshenkilöön. Oppilaiden kanssa kannattaisi tutkia oppimispäivän teemaa riittävästi ja tehdä siihen liittyviä tehtäviä. Kokonaisuudessa olimme kaikki tyytyväisiä, sekä oppilaat että opettajat, että lähdimme yhteystyöhön MyTech kanssa.