Kalevantie 4
33100 Tampere

Tampereen korkeakouluyhteisö

Tampereen korkeakouluyhteisö 

Tampereen korkeakouluyhteisön muodostavat Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Teemme työtä yhteiskunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi ja uusien mahdollisuuksien luomiseksi. Johtotähtiämme ovat huippututkimuksen ja innovaatioiden yhdistäminen, monitieteinen oppiminen ja elinikäinen kumppanuus sekä ainutlaatuinen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin soveltamisosaaminen. 

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. 

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen ja arvostettu kouluttaja, työelämän kehittäjä ja yhteistyökumppani. TAMKin vaikuttavuus näkyy erityisesti Pirkanmaalla, mutta myös kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Tutustu tekniikan alan koulutuksiin

Tekniikan alan asiantuntijat vastaavat globaaleihin haasteisiin. Insinöörin, diplomi-insinöörin, rakennusarkkitehdin ja arkkitehdin asiantuntemuksen taustalla on vankka luonnontieteiden osaaminen. Tämä antaa laaja-alaisia valmiuksia suunnitella uusia ratkaisuja esimerkiksi ympäristön kuormittumiseen, kasvavaan energiantarpeeseen, tulevaisuuden liikenteeseen ja turvalliseen asumiseen.  

Tampere on opiskelijoiden kaupunki 

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki ja halutuin opiskelukaupunki. Menestyksen ytimessä on hyvä yhteistyö alueemme yritysten, työelämän ja korkeakouluyhteisön kesken. Asukkaiden suurin ikäluokka ovat 24-vuotiaat, joissa on osaamisen, innovoinnin ja kehityksen tulevaisuus. 

Welcome to the campuses of Tampere Universities