Purokatu 1
21200 Raisio

Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKO

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on Varsinais-Suomessa toimiva monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, jonka tarjontaan kuuluvat perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, yksittäiset tutkinnon osat, työvoimakoulutus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus Tuva, ajankohtaisseminaarit sekä muu työelämäyhteistyö.

Rasekolla on ainutlaatuisia oppimisympäristöjä kuten LastenAmis, Fab Lab Raseko sekä Rasekon FoodLaboratory. Digitaalisuudella on merkittävä osuus opetuksessa.

Jatko-opintosuunnitelmat huomioimme tarjoamalla yhdistelmätutkintoa (ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto yhtä aikaa) sekä erilaisia väyläopintoja jo amiksen aikana.

Käytännössä kaikilla opiskelijoillamme, jotka hoitavat opintonsa sujuvasti ja aikataulussaan, on myös mahdollisuus osallistua kansainväliselle työelämäjaksolle.

 

Tekniikan alalla toteutamme seuraavia koulutuksia

Ajoneuvoalan perustutkinto: automekaanikko, diagnoosimekaanikko, hyötyajoneuvomekaanikko
- Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto: koneautomaatioasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja
- Rakennusalan perustutkinto: talonrakentaja
- Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto: automaatioasentaja
- Teknisen suunnittelun perustutkinto: suunnitteluassistentti
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto: IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä
- Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala
- Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto
- Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistuksen osaamisala
- Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Perustutkintoihin voi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hakeutua sekä peruskoulun jälkeisen koulutuksen yhteishaussa keväisin että jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeudutaan jatkuvalla haulla Rasekon www-sivujen kautta.

Raisio

Raisio on varsinais-suomalainen noin 24 500 asukkaan ja yli 1500 yrityksen kotikaupunki Turun naapurissa. Työllisyystilanne Raisiossa on erinomainen. Suurimmat työllistäjät löytyvät palvelualalta sekä teollisuudesta. Raisiossa sijaitsee suuri autokaupan keskus sekä Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly. Myllyn ja Ikean välisellä alueella on myös useita rautakauppoja sekä elektroniikkaliikkeitä. Raisio tunnetaan myös upeista luontokohteistaan, puistoistaan ja liikuntamahdollisuuksistaan.