Ammattiosaaja - erinomainen valinta!

Ammatillinen tutkinto on suorin väylä oikeisiin töihin esimerkiksi teknologiayrityksiin. Opiskelu on käytännönläheistä varsinkin työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Ja yksilölliset oppimispolut mahdollistavat
laaja-alaiset opinnot, jotka takaavat tarvitsemasi osaamisen. Muista, että ammattitutkinto on myös väylä korkeakouluopintoihin.

Osaaville tekijöille on paljon mahdollisuuksia - teknologiayritysten henkilöstöstä puolella on ammatillinen tutkinto. Teknologisten ratkaisujen, tuotteiden ja palveluiden valmistukseen tarvitaan monenlaista osaamista, eniten kone- ja tuotantotekniikan ammattiosaajia.

Tuotteita ja palveluja asiakkaiden tarpeisiin ympäri maailman tehdään vahvalla teknologiaosaamisella. Yksin ei tarvitse osata kaikkea, työt tehdään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan osaajia. Kone- ja tuotantotekniikan osaajien lisäksi teknologiayrityksissä on paljon esimerkiksi sähkö- ja energiatekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia.

Ammattiosaajaksi opiskelu on käytännönläheistä - ammattitaito kehittyy työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Työt ja työelämä tulevat tutuiksi myös kesätöissä. Kun työkokemusta on kertynyt, voit kehittää omaa ammattitaitoasi myös opiskelemalla lisää. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erikoisammattitutkinto tai jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa.

Klikkaa videotarinoihin, katso ja mieti haluatko nopeasti teknologiantekijäksi! 

Muuta kiinnostavaa

Tietotekniikan insinööri Kimmo Hirvonen, Abloy

Innostaa olla mukana kehittämässä entistä turvallisempia ja helppokäyttöisempiä lukitusratkaisuja, jotka suojaavat koteja. Ratkaisuja, joilla on merkitystä ihmisten elämään.

Koneistaja Kalle Inki, Sandvik

Kallella on kädentaidot ja matematiikka hallussa. Näitä taitoja tarvitaan, kun hän ohjaa koneita ja laittaa ne tekemään töitä Sandvikin koneistuskeskuksessa

Automaatioasentaja ja AMK Insinööri Jouni Lindgren, Sandvik

Ammattiopistossa automaatiotekniikka innosti jatkamamaan insinööri-opintoihin. Kallionporauslaitteiden järjestelmäsuunnittelijana hänen ratkaisunsa helpottavat laitteiden käyttäjien työtä kaivoksissa.

Koneistaja Sami Sivonen, Abloy

Sami valmistaa uusien tuotteiden prototyyppejä Abloylla.

#teknologiatiistai

Ammatilliset oppilaitokset koko Suomessa järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia marraskuun viimeisenä tiistaina 28.11.2017.

LVI-insinööri Niklas Sinisalo, Optiplan

Niklas Kiinnostui lämpö-, vesi- ja ilmastointiosaamiseen jo yläkoulun TET-jaksolla! Hän opiskeli ensin LVI-asentajaksi ja jatkoi insinööriopintoihin ammattikorkeakouluun. Nyt Niklas on LVI-suunnittelija Optiplanilla.

Suunnitteluassistentti Emma Lepistö, Optiplan

Arkkitehtuuri ja rakentaminen innostivat opiskelemaan suunnitteluassistentiksi. Nyt innostaa monipuolinen työ ja jatkokoulutus.

Vuoriteollisuuden DI Annukka Kokkonen, Sandvik

Valtakuntana oman kaivoksen kehittäminen - testikaivos, jossa testataan tulevaisuuden louhintalaitteita.