Ammattiosaaja - erinomainen valinta!

Katso videoilta mitä ammattiopiston suorittaneet nuoret tekevät teknologiyrityksissä. Mieti haluatko sinä nopeasti teknologiantekijäksi. 

Ammatillinen tutkinto on suorin väylä oikeisiin töihin esimerkiksi teknologiayrityksiin. Opiskelu on käytännönläheistä varsinkin työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Ja yksilölliset oppimispolut mahdollistavat laaja-alaiset opinnot, jotka takaavat tarvitsemasi osaamisen. Muista, että ammattitutkinto on myös väylä korkeakouluopintoihin.

Ammattiosaajia tarvitaan

Osaaville tekijöille on paljon mahdollisuuksia - teknologiayritysten henkilöstöstä puolella on ammatillinen tutkinto. Teknologisten ratkaisujen, tuotteiden ja palveluiden valmistukseen tarvitaan monenlaista osaamista, eniten kone- ja tuotantotekniikan ammattiosaajia.

Tuotteita ja palveluja asiakkaiden tarpeisiin ympäri maailman tehdään vahvalla teknologiaosaamisella. Yksin ei tarvitse osata kaikkea, työt tehdään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan osaajia. Kone- ja tuotantotekniikan osaajien lisäksi teknologiayrityksissä on paljon esimerkiksi sähkö- ja energiatekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia.

Käytännönläheistä työssäoppimista

Ammattiosaajaksi opiskelu on käytännönläheistä - ammattitaito kehittyy työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Työt ja työelämä tulevat tutuiksi myös kesätöissä. Kun työkokemusta on kertynyt, voit kehittää omaa ammattitaitoasi myös opiskelemalla lisää. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erikoisammattitutkinto tai jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa.

Nuoret ammattiosaajat teknologiayrityksissä

Katso alta videoilta mitä ammattiopiston suorittaneet nuoret tekevät teknologiyrityksissä!
Mieti haluatko sinä nopeasti teknologiantekijäksi. 
Jokaiselta sivulta löydät myös työkavereiden tarinat. Voit myös klikata mieleistäsi #hashtagia ja katsoa lisää aiheeseen liittyviä tarinoita.

Klikkaa ammattiopiston valinneiden tarinoihin - katso videot ja aikajanat!

LVI-asentaja ja Insinööri AMK Niklas Sinisalo, Optiplan

Niklas kiinnostui lämpö-, vesi- ja ilmastointiosaamiseen jo yläkoulun TET-jaksolla! Hän opiskeli ensin LVI-asentajaksi ja jatkoi insinööriopintoihin ammattikorkeakouluun. Nyt Niklas on LVI-suunnittelija Optiplanilla.

Suunnitteluassistentti Emma Lepistö, Optiplan

Arkkitehtuuri ja rakentaminen innostivat opiskelemaan suunnitteluassistentiksi. Nyt innostaa monipuolinen työ ja jatkokoulutus.

Tietotekniikan insinööri Kimmo Hirvonen, Abloy

Innostaa olla mukana kehittämässä entistä turvallisempia ja helppokäyttöisempiä lukitusratkaisuja, jotka suojaavat koteja. Ratkaisuja, joilla on merkitystä ihmisten elämään.

Koneistaja Kalle Inki, Sandvik

Kallella on kädentaidot ja matematiikka hallussa. Näitä taitoja tarvitaan, kun hän ohjaa koneita ja laittaa ne tekemään töitä Sandvikin koneistuskeskuksessa

Automaatioasentaja ja AMK Insinööri Jouni Lindgren, Sandvik

Ammattiopistossa automaatiotekniikka innosti jatkamamaan insinööri-opintoihin. Jounin automatisointiratkaisuilla laitteet toimivat etäohjauksella kaivoksissa.

Prosessinhoitaja Pilvi Vesala, Nornickel Harjavalta

Oppisopimuksella uusi tutkinto ja uusi ammatti. Kemian ja matematiikan ymmärrys auttaa menestymään prosessinhoitajana.

Koneistaja Sami Sivonen, Abloy

Sami valmistaa uusien tuotteiden prototyyppejä Abloylla.

Vuoriteollisuuden DI Annukka Kokkonen, Sandvik

Valtakuntana oma kaivos - testikaivos, jossa testataan tulevaisuuden louhintalaitteita. Annukan tekniikan opiskelu alkoi kolmoistutkinnosta.

Hitsausneuvoja Olli Keskinen, Kemppi

Olli vaihtoi datanomi-opinnot kone- ja tuotantotekniikan oppisopimuskoulutukseen. Nyt hitsausneuvojana hän matkustaa maailmalla opettamassa hitsausta.

Koneenasentaja Eetu Peltoniemi, Metso

Matematiikka, sosiaaliset taidot ja käsillä tekeminen hallussa - ammatillisesta hyvät valmiudet oikeisiin töihin.