Kauppatieteiden maisteri Inka Isotalo työskentelee Outotecilla, joka on maailman johtava mineraalien ja metallien prosessointiteknologioiden kehittäjä. Inkan tehtävänimike on Launch SpecialistHän tekee työtään Outotecin tuotehallintatiimissä ja vastaa tuotelanseerauksista. 

“Näen uudet innovaatiot heti tuoreeltaan ja olen mukana niiden kaupallistamisessa. Työni on siitä kivaa, että oman työn jälki todellakin näkyy. Palveluliiketoiminta kasvaa meillä sellaista vauhtia, että uusille tuotteille, materiaaleille ja kokonaisuuksien rakentamiselle on jatkuvasti kova kysyntä!”

Mitä myydään ja kenelle, ja miten

Inka auttaa tuotepäälliköitä tekemään portfolioita, eli miettimään, mitä myydään ja kenelle. Hän vastaa myös markkinointimateriaalien tekemisestä ja palveluliiketoiminta-alueen markkinointiasioista kokonaisuudessaan.

Työnkuvaan kuuluu erilaisten haasteiden ratkaiseminen, esimerkiksi miten tuotteen myyntiä voisi edesauttaa ja miten tuotetta voisi markkinoida paremmin.

“Voi myös olla, että on törmätty erilaisen kulttuurin mukanaan tuomaan seinään ja täytyy miettiä, miten tilanteessa päästäisiin eteenpäin.”

“Matkustelen jonkin verran huoltokonttoreissamme ja messuilla. Seuraavaksi lähdemme Las Vegasiin. Täällä toimistolla autan materiaalien kanssa ja käyn läpi kannattavuutta”, Inka summaa.

Jokainen päivä on erilainen

“Meillä on täällä ihana 30 hengen porukka. Kaikista parasta on, että päivät eivät ole samanlaisia, vaan tilanteet elävät koko ajan. Meillä on nyt hyvä vauhti päällä”, Inka iloitsee.

Inkan mielestä tylsiä hetkiä ei työssä tule ja itseään saa haastaa koko ajan.

“Kun on opiskellut kaupallista alaa, niin insinööripainotteisessa työympäristössä on oman elämänsä korkeakoulussa joka päivä”, Inka naurahtaa.

Työhakemus parhaaksi valitulle työpaikalle

Hyväntuulinen, spontaani ja rohkea Inka ei anna helposti periksi ja viihtyy ihmisten kanssa hyvin. Vapaa-ajalla hän tykkää matkustelemisesta.

Lukion jälkeen Inka suuntasi Vaasan yliopistoon lukemaan johtamista. Ennen Outotecille siirtymistä työkokemusta on karttunut laveasti golfkentältä, myynti- ja promootiotehtävistä sekä meri- ja voimalateollisuudesta.

“Teknologiateollisuuden yritykseen hakeutuminen oli puhdas vahinko. Olin kuullut, että teknologiateollisuudessa työnantajat pitävät huolta omistaan. Katsoin silloisen opiskelupaikkakunnan parhaaksi valitun työnantajan osoitetiedot puhelinluettelosta. Lähetin hakemuksen ja siitä asti täällä ollaan oltu”, Inka muistelee.

Tavoitteena MBA-tutkinto

Inka uskoo, että Outotecilla on hyvä olla ja kasvaa. Yritys on sellaisessa kehitysvaiheessa, että väkisinkin tempautuu uuteen mukaan.

“Tavoitteena olisi suorittaa vielä MBA-tutkinto siinä vaiheessa, kun on tarpeeksi johtamiskokemusta ja kun työnantajan mielestä on hyvä hetki.”

Inkan mukaan työllisyystilanne markkinoinnin ammattilaisilla on tällä hetkellä vaihteleva.

“Saattaa olla vaikeaa löytää sellaisia paikkoja, missä pääsee hyvin eteenpäin. Mutta uskon, että teollisuudessa mahdollisuuksia kuitenkin on. Osaajia kyllä tarvitaan.”

Tutustu myös Inkan työkavereihin! Löydät heidät aikajanojen alta.