Hae ammattiesittelyjä

Hae
ammattiesittelyjä

Osaaville tekijöille on mahdollisuuksia - teknologiayritysten henkilöstöstä puolella on ammatillinen tutkinto. Teknologisten ratkaisujen, tuotteiden ja palveluiden valmistukseen tarvitaan monenlaista osaamista, eniten kone- ja tuotantotekniikan ammattiosaajia.

Tuotteita ja palveluja asiakkaiden tarpeisiin ympäri maailman tehdään vahvalla teknologiaosaamisella. Yksin ei tarvitse osata kaikkea, työt tehdään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Teknologiateolllisuuden yrityksissä on Suomessa töissä lähes 300 000 ammattilaista. Ja, vuosittain yritykset rekrytoivat lähes 30 000 uutta osaajaa, heistä puolella on ammatillinen koulutus. 

Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan osaajia. Kone- ja automaatiotekniikan osaajien lisäksi teknologiayrityksissä on paljon esimerkiksi sähkö- ja energiatekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia.

Ammattiosaajaksi opiskelu on käytännönläheistä - ammattitaito kehittyy työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Työt ja työelämä tulevat tutuiksi myös kesätöissä. Teknologiayrityksissä on vuosittain lähes 15 000  työssäoppimis-, harjoittelu- / kesätyöpaikkaa opiskelijoille.

Kun työkokemusta on kertynyt, voi omaa ammattitaitoaan kehittää myös opiskelemalla lisää. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erikoisammattitutkinto tai jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa.

Alla on esimerkkejä teknologiayrityksissä työskentelevistä naisista ja miehistä, jotka ovat suorittaneet ammatillisen perustutkinnon. He kertovat työstään ja työpaikastaan sekä mitä ovat opiskelleet. Missä sinä haluaisit vaikuttaa tulevaisuudessa!

Klikkaa esimerkkinostoihin tai etsi muita mielenkiintoisia ammattiosaajia haulla!