Hae ammattiesittelyjä

Hae
ammattiesittelyjä

Mietitkö mikä sinusta tulee isona? Mihin opiskelemaan? Lukioon vai ammatilliseen? Millaisia töitä haluaisit tehdä? Millaisia töitä eri koulutustaustoilla voi tehdä? Mihin haluaisit vaikuttaa ja miten?

Ammatillinen tutkinto on suorin väylä työelämään. Opiskelu on käytännönläheistä varsinkin työssäoppimisjaksoilla yrityksissä. Ja yksilölliset oppimispolut mahdollistavat laaja-alaiset opinnot.

Lukio on perusta korkeakouluopinnoille, ainevalinnoilla kannattaa pitää auki erilaisia vaihtoehtoja. Kaksoistutkinnon suorittamalla valmistuu sekä ammattiin että ylioppilaaksi.

Teknologiayrityksiin palkataan eniten teknillisen koulutuksen eri asteilta valmistuneita. Heistä puolella on ammatillinen tutkinto ja puolella korkeakoulututkinto. Kouluttautumismahdollisuuksia teknologiayritysten monipuolisiin tehtäviin on runsaasti, myös muilla kuin tekniikan koulutusaloilla.

Tutustu rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisiin ammatteihin ja töihin. Uskalla tutustua myös niihin, jotka ovat tuntemattomia! Näin keräät itsellesi tärkeää tietoa, joka auttaa tekemään valintoja.
Mieti, miten ja mihin sinä haluaisit vaikuttaa ja luoda parempaa tulevaisuutta!

Katso tästä mitä ammatillisen tutkinnon suorittaneet teknologia-yrityksissä tekevät!

Alla on esimerkkejä teknologia-yrityksissä työskentelevistä ammattilaisista. He kertovat mitä ja missä ovat opiskelleet sekä työstään ja sen merkityksestä. Lisää ammattiesittelyjä pääset katsomaan haun avulla.

Klikkaa esimerkkinostoihin tai etsi muita kiinnostavia tarinoita haulla!